29 Ağustos 2013 Perşembe

Keyifli bir Bozcaada turu

Kamp dönüşü ilk işimden biri denize gitmek oldu. Beni ziyaret için gelen üniversiteden çok yakın bir arkadaşımla Bozcaada’ya gittik. Bozcaada küçüklüğümden beri hep gittiğim ve gitmekten hiç sıkılmadığım yerlerden biri. Çanakkale’den deniz otobüsüyle gidebileceğiniz Bozcaada küçük ama bir güzel bir yer. Rengarenk çiçeklerle süslenmiş dar sokakları, kafeleri, balık restoranları, üzüm bağları, şarapları, bozulmamış doğası, nefis koylarıyla dolu dolu bir gün geçirebileceğiniz, mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Özellikle ince taneli altın sarısı kumu, berrak ve serin suyuyla ayazma plajı bu sıcak yaz günlerinin tadını çıkarabileceğimiz güzellikte. Bozcaada kalesi, Bozcaada müzesi, Bozcaada'da ibadete tek açık kilise olan Meryem Ana kilisesi ve rüzgar gülleri bence ada da gezip görülmesi gereken başlıca yerler. Özellikle rüzgar güllerinde gün batımını izlemeden adadan dönmeyin derim.  
Şehirin yorucu ve gürültülü hayatında kaçmak isteyenler için Bozcaada’nın sessiz, sakin ve huzur dolu havası tam ideal bir ortam. Herodot’un da dediği gibi “tanrı insanların uzun ömürlü olmaları için Bozcaada’yı yaratmış”
Adayı sizin için çektiğimde fotoğraflarla keşfetmeye ne dersiniz.



































(Fotoğraflardan sadece birkaç tanesi alıntıdır.)

25 Ağustos 2013 Pazar

Eğlence dolu bir hafta için "Gençlik Kampları"

Merhaba …  Sizlere bir süredir yazamıyordum ama bunun için çok güzel  sebeplerim vardı. Belki  de duymuşsunuzdur Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlik kampları düzenlenmekte. Ben de bu kamplardan biri olan “Kastamonu Kadıdağı Geçlik Kampı”na katıldım. Bir hafta süren kampımız o kadar güzel geçti ki; Türkiye’nin her yerinden birçok arkadaşım oldu, birlikte çok güzel vakit geçirdik. Ata binme, paintball, yüksek ip aktiviteleri, tırmanma, bisiklet turu, okçuluk ve daha birçok eğlenceli etkinlikler yaptık. Ayrıca güzel ülkemin farklı birçok yöresine ait halk oyunları öğrendik, farklı kültürleri tanımaya çalıştık. Hatta kampta tanıştığım ve çok sevdiğim Diyarbakırlı bir kardeşimden şemmame halayı oynamayı öğrenip ona, bizim buralardan roman havası oynamayı öğrettim. Bu gerçekten çok eğlenceliydi. Kamp etkinlikleri haricinde Kastamonu merkez ve İnebolu gezileriyle de çevreyi tanıma fırsatımız oldu.
Eğlenceli, her anıyla dolu dolu, bir o kadar da yorucu bir kamp dönemi geçirdik ama her şeyiyle çok güzeldi. Hayatımız boyunca hiç unutmayacağımız kadar güzel anılar biriktirdik.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın farklı kültürlerden gençleri kaynaştırmayı amaçlayan Gençlik Kampı, Seyyah Ulu Çınarın İzinde, Gençlik Treni gibi daha birçok projesi var.
Sizde hayatınıza farklı bir renk katmak isterseniz Bakanlığın sitesini ziyaret ederek duyuları takibe alın ve birçok yeni yerler görüp, yeni arkadaşlarla tanışma olanağı bulabilirsiniz.

Çok gezdiğimi söyleyen arkadaşlarım sizde bu gezileri kaçırmamak için tık tık J
















7 Ağustos 2013 Çarşamba

Şeker gibi bayramlıklar

11 ayın sultanı Ramazan ayınında sonuna geldik artık. Şimdi sıra geldi bayram yapmaya, büyüklerimizi ziyaret etmeye, bol bol gezip, tatlılar yemeye. Tabi bayram deyince de yepyeni kıyafetleri, bayramlıkları düşünmeden olmaz.  Küçükken nasılda sevinirdik bayram geldi yepyeni kıyafetlerimiz olacak diye. Hatta geceden kıyafetlerimizi başucumuza koyar öyle uyurduk. Şimdi ise ne giyeceğimizi karar vermek biraz daha zorlaştı sanırım. Hele ki bayramın yaklaşmasıyla artan indirim kampanyaları o kadar cezp edici ki nereye bakacağımızı, ne alacağımızı şaşırır olduk. Bu sezon gerçekten çok güzel parçalar var ve içlerinden seçim yapmak oldukça zor. Sizde hala ne alacağınıza ne giyeceğinize karar veremiyorsanız gelin birlikte bakalım neler giyebileceğimize.
Ben kendim için neyi nasıl kombinlesem diye düşünürken sizler için de birkaç kombin hazırladım. Kombinleri oluştururken de şeker bayramına uygun şeker gibi rengarenk tatlı mı tatlı kombinler olsun istedim. Kombinlerin hepsini bukombin.com da hazırladım. İsterseniz sayfayı ziyaret ederek seçtiklerimi yakından inceleyebilir, sizde kendi kombininizi oluşturabilir ve alışverişte karar vermeyi kolaylaştırabilirsiniz.
Sevdiklerinizle hep birlikte olduğunuz, bol  şekerli, mutlu bayramlar